Červen 2015

Akupresura

29. června 2015 v 14:41 Různé rady




SPECIÁLNÍ BOD NA PRSTU. OKAMŽITĚ SNÍŽÍ KREVNÍ TLAK A ODSTRANÍ KAŽDOU BOLEST


Pokud nastane situace, kdy se necítíte dobře, zatlačte tento bod minimálně na jednu minutu. Okamžitě se vám sníží krevní tlak, vrátí vědomí a zastaví závratě.
Uvedená metoda se používá v armádní medicíně, kde léčba poranění je jiná než standardní v civilu. Vše se musí udělat velmi rychle. Bolest se zastavuje rychle, i zotavení je rychlé, aby se vojáci mohli rychle znovu postavit na nohy a pokračovat v boji.
Tento trik mi ukázal jeden můj známý, který je penzionovaným armádním důstojníkem.
Bod se nachází na bříšku prostředníka obou rukou, jak to znázorňuje úvodní obrázek.
Na jeho zatlačení použijte například nepříliš ostré pero, obyčejný klíč nebo jiný podobný předmět. Tiskněte po dobu minimálně jedné minuty, během které zažijete opravdu skličující bolest!
Nicméně, když je po minutě, je zároveň i po bolesti prstu a také po jakékoli jiné bolesti v těle.
Funguje to jako blokátor bolesti, kdy jedna prudká bolest (v prstu) aktivuje v mozku vyplavování endorfinů, které následně utlumí naše vnímání bolesti v celém těle.
Samozřejmě, tento článek není rada na léčení chronického vysokého krevního tlaku či jiného onemocnění z dlouhodobého hlediska.
Jde jen o první pomoc jak se v akutních případech zbavit bolesti, když nemáte momentálně u sebe žádné jiné léky nebo pokud náhodou nezafungují.
najdete na odkazu: http://www.ac24.cz/






Bramborová šťáva

11. června 2015 v 11:20 Koluje po webu



BRAMBOROVÁ ŠŤÁVA
>
> 1. Bramborová šťáva je vynikající protizánětlivý
> nápoj. Velmi dobře funguje
> při artritidě a u mnoha dalších forem zánětlivých
> bolestí, zejména však
> bolestí kloubů a bolestí zad. Bramborová štáva
> zvýší krevní oběh ve všech
> částech Vašeho těla.
>
> 2. Bramborová šťáva je zásaditá a zabraňuje nemocem
> jako jsou
> kardiovaskulární choroby a dokonce pomáhá předcházet
> rakovině.
>
> 3.Bramborová šťáva je vynikající na ekzémy a akné -
> pomáhá uklidnit kůži.
>
> 4.Bramborová šťáva Vám pomáhá při hubnutí - vypijte
> jeden šálek bramborové
> šťávy ráno, ještě před snídaní a potom večer 2-3
> hodiny před tím, než
> půjdete spát. Bramborová štáva sama o sobě nemá skoro
> žádnou chuť a tak ji
> můžete namíchat s jinými šťávami,
> napříkladideální je mrkvová. Pokud musíte
> sladit můžete přidat například trochu medu.
>
> 5.Bramborová šťáva také odplavuje z těla kyselinu
> močovou.
>
> 6.Bramborová šťáva snižuje také hladinu cholesterolu -
> obecně zlepšuje Váš
> zdravotní stav.
>
> 7.Bramborová šťáva je také levná varianta pro
> detoxikaci vašeho těla.
> Bramborová šťáva se používala v Japonsku a na
> dalších místech na světě k
> léčbě hepatitidy a tato léčba měla dobré výsledky.
>
> 8.Bramborová šťáva je také dobrá pro léčbu
> pankreatitidy a při onemocnění
> ledvin. Bramborová šťáva je také vhodná pro lidi,
> kteří mají cukrovku a
> vysoký krevní tlak.
>
> 9.Bramborová šťáva také zabraňuje tvorbě vápenatých
> kamenů v močových
> cestách.
>
> 10.Bramborová šťáva je také vhodná jako podpůrný
> prostředek k léčbě nádorů a
> rakoviny - červené a fialové brambory obsahují velké
> množství antokyanů a
> ten zastavuje růst rakovinných buněk. Žluté a
> oranžové brambory obsahují
> velké množství zeaxanthinu a tenje důležitý pro zrak.
>
> 11.Bramborová šťáva je alkalická a tak je ideální pro
> zklidnění trávícího
> traktu, léčení poruch trávení a při přebytku kyselin
> v těle. Také je
> vynikající při hojení podrážděných střev a také
> pomáhá při hojení
> žaludečních vředů. Je to zázračný produkt pro
> gastrointestinálnítrakt.
>
> 12. Bramborová šťáva je plná vitamínů A, C, B a dále
> také obsahuje fosfor,
> vápník, železo, draslík, zeaxantin, vlákniny, a
> bílkoviny!
>
> Vždy používejte zralé brambory, bez černých skvrn, bez
> zelených ploch - tyto
> oblasti obsahují toxiny - ujistěte se, že všechny tyto
> plochy byli
> odstraněny před odšťavňováním.
> Můžete do bramborových šťáv přidávat jiné jako
> například mrkvovou šťávu a
> nebo dokonce i bylinky jako je kopřiva, šalvěj.




Medová voda

11. června 2015 v 9:20 Různé rady



Očistná síla medové vody


O zdravotních efektech medu jste už zajisté slyšeli, ale možná jste neslyšeli o léčivých vlastnostech medové vody.

Příprava medové vody :

Do sklenice vlažné vody dejte čajovou lžičku medu. Získáte tak 30% medový roztok, který má podobné složení jako

krevní plasma. Med vytváří ve vodě shluk složek, které zvyšují účinnost. Medová voda je organismem velice snadno vstřebávána.

Léčivé účinky medové vody:

Pomáhá srovnat zažívací procesy a umožňuje rozhýbat lenivé střevo.

Medová voda navíc pomáhá omlazení střevní mikroflory

Čistí zažívání od parazitů a brání jejich množení .

Pomáhá odstranit nahromaděné toxiny ve střevech

Posiluje imunitní systém .

Čistí plíce od hlenu a pomáhá proti bronchitidě . Dochází k čištění buněk celého organismu .

Zvyšují se vlastnosti antivirové, antibakteriální a antimykotické .

Pomáhá preventivně proti nepříjemné noční potřebě na toaletu.

Medová voda pomáhá ulehčit přepracovaným ledvinám.


Jak medovou vodu konzumovat:

Z preventivních důvodů je vhodné dopřát si vodu každý den ráno na lačný žaludek. Voda se rychle dostává do střev a

dostává se snadno do krve. Můžete vodu konzumovat i na večer -nemusíte se obávat potřeby noční toalety,neboť medová voda

uklidňuje ledviny.

Důležité je vždy připravit čerstvou medovou vodu.

Lze ji využívat nejenom vnitřně.
Při aplikaci na pokožku přinese větší jemnost a lesk, takže je výbornou kosmetickou pomůckou.






Budeme jíst polévky?

2. června 2015 v 18:43 Koluje po webu



Tak zase je všechno jako vždycky: Nejnovější americké výzkumy objevily Ameriku. Vědci "odhalili" něco, co naše babičky a maminky dobře znaly. Když si ti starší mezi námi vzpomenou - co byla první věc, kterou dostali, když byli nemocní? Nikoli paralen - ale horkou polévku.

Polévkou proti chřipce
Je tomu stejně jako v případě mnoha jiných tradičních metod, které moderní věda postupně s velkou slávou "objevuje". Vypadá to banálně, jako zkoumání již známého. Na druhou stranu - je skvělé vědět, že máme doma ve vlastní kuchyni ve skutečnosti vědecký "vynález" - není-liž pravda? Vedle toho nám však vědecká zkoumání starých pravd mohou být užitečná. Třeba nám pomohou připomenout si - či objevit - některé důležité drobnosti, které jsme o tak obyčejné věci, jako je vývar, dosud nevěděli. A především: v mysli mnoha lidí" legalizují" možnost, aby se ten to "v&am p;amp;sc aron;elék z kuchyně" navrátil do naší "lékárničky".

Tak za prvé: vědci přišli na to, že vývar z kostí "inhibuje migraci neutrofilů". Méně učeně řečeno ovlivňuje pohyb bílých krvinek, čímž snižuje vedlejší účinky zánětu v organismu napadeného chřipkou nebo podobným virovým onemocněním. Takže - vám prostě bude lépe s polévkou, než bez ní.

Za druhé: lékaři, kteří se "polévkovědou" zabývají, s překvapením zjistili, že vývar z kostí, obsažený v polévce, pomáhá "nakopnout" imunitní systém. Něco důležitého, co běžně neděláme, však přece jen pochopili: Důležité je vařit polévku pomalu. Jedině velmi pomalý var - může trvat klidně až dvacetčtyři hodin - totiž způsobí, že se z kostí a šlach, které na polévku použijeme, uvolní léčivé látky. Mezi nimi najdeme kolagen, ale i esenciální aminokyseliny ja ko prolin, gly cin a glutamin. Právě ty pří ;znivě působí na naše zdraví i psychiku.
Tekutá lékárnička

Kromě toho kostní dřeň a minerály v kostech obsažené napomáhají regeneraci krevních buněk, včetně již zmíněných bílých krvinek, které jsou zodpovědné za obranyschopnost organismu. Když navíc přidáte do polévky zeleninu, uvolňují se z ní další důležité výživné látky, které přidávají svůj účinek k celkově antivirovému a antibiotickému působení vývaru.

I jinak mají látky, obsažené ve vývaru další pozoruhodné účinky:
Kolagen a želatina podporují růst vlasů, regeneraci a zdravý vzhled kůže a pomáhají udržovat pevné nehty.

Glutamin je důležitou aminokyselinou pro imunitu (a při zátěži se spaluje několikrát rychleji, než aminokyseliny jiné). Kromě toho jde o "lék" na syndrom dráždivého tračníku.
To je oblíbený název "mysteriózní nemoci" moderní doby, která ztěžuje řadě lidí život. Jde o nespecifické bolesti břicha, nadýmání a poruchy stolice, o kterých západní medicína netuší, z čeho vlastně pocházejí. Zato však ví, že glutamin, obsažený v důkladném vývaru z kostí, je jednou z látek, schopných poskytnout úlevu osobám, které na podobné projevy trpí.
Glycin přirozeně detoxikuje tělo. Kromě toho podporuje zažívání a správné vylučování žaludečních šťáv.

Prolin příznivě působí na zdraví kůže. Také je důležitý pro udržení správné hladiny krevního tlaku, zvláště u osob, které mají tlak vyšší.

Želatina podporuje zdravé trávení, například tím, že chrání a zaceluje žaludeční výstelku. Pomáhá i trávení ostatních živin. To z něj činí další výborný lék na "moderní" dráždivý tračník a věčné nadýmání s ním spojené.

Kostní dřeň je plná výživných látek. Podporuje činnost imunitního systému.

Minerály: Kosti čtyřnožců a ptáků jsou plné vápníku, hořčíku, sodíku a fosforu. Rybí kosti kromě toho obsahují jód. Bez těchto minerálů není uzdravení těla možné - jejich nedostatek vede ke zhoršení imunity i nervových funkcí, křečím a dalším nepříjemným projevům. A při pocení a horečce se samozřejmě vyplavují z těla rychleji.

Proti osteoporóze - i rakovině

Fakt, že vývar z kostí je téměř zázračným lékem, podporují desítky vědeckých studií. Nejde totiž zdaleka jen o chřipky a nachlazení, či pěknou pokožku.

Doktorka Kaayla T. Daniel, nutriční terapeutka a vědkyně, zabývající se profesionálně výživou, napsala o léčivých účincích polévek dokonce celou knihu. Jmenuje se příznačně Výživné vývary (Nourishing Broths). Mimo jiné v ní říká, že: "Máme klinicky potvrzeno, že chrupavky či jejich součásti, želatina a další látky, obsažené v domácím vývaru z kostí, mohou nejen předcházet, ale někdy i léčit nemoci, jako je osteoartridita, osteoporóza, autoimunitní onemocnění, poruchy trávení a překvapivě i rakovinu."

Mrkev raději vařte!

Pokud do polévky přidáme další potraviny, které podporují imunitu, dále její léčivý účinek zvýšíme. V takovém případě je však dobré, aby zelenina a další potraviny byly co nejzdravější. Pokud nemáte domácí, určitě vsaďte na některý ověřený zdroj "bio" či "organických" potravin. Důležitými součástmi našich polévek by měly být například:

Houby, které obsahují mnoho bioaktivních látek, včetně polysacharidů, glykoproteinů, ergosterolů, terterpenů a dokonce antibiotik.

Mrkev. Nejde jen o beta-karoten, který se v průběhu trávení přemění na vitamin A, jenž má nejen účinky na náš zrak, ale může pomoci dokonce i proti rakovině.
Dalšími látkami, obsaženými v mrkvi, jsou kromě vlákniny, jež prospívá trávení, také vitamin K, sodík, foláty, mangan, fosfor, hořčík, vitamin E a zinek. Jedna studie z roku 2000 dokonce prokázala, že vařená mrkev má - kupodivu - vyšší obsah beta-karotenu a kyseliny fenolové, než ta syrová.

Česnek je jedno z nejzdravějších jídel na světě. Vyplatí se ho však přidat do polévky syrový. Syrový česnek je totiž přírodním antibiotikem a likviduje i viry a plísně.

Celer - je důležitým zdrojem antioxidantů a flavonoidů. Studie ukázaly, že snižuje riziko zánětů i srdečních chorob, podporuje imunitní systém a naopak brzdí růst rakovinných buněk.

Červená řepa - hovězí vývar hezky obarví. To ale není všechno. Červená řepa totiž obsahuje dusičnany, které jsou dobré nejen na snížení krevního tlaku - uvolňují a rozšiřují cévy, což se hodí i při horečce.

Zázvor - antibakteriální a antivirové účinky zázvoru jsou dobře známy.

Koření - určitě přidejte mořskou sůl (nebělenou).

Pepř pomáhá zlepšit zažívání, ale je také antioxidantem a pomáhá proti baktériím, kromě toho působí diureticky (tedy odvodňuje).
Kurkuma je opět v podstatě všelékem.

Tymián pomáhá udržet zdravé ledviny, srdce a mozek a je dobrým zdrojem manganu. A tak bychom mohli pokračovat velmi dlouho.

V podstatě je zřejmé jedno: pokud uvaříme poctivý vývar z kostí a kořenové zeleniny, doplněný čerstvým či sušeným kořením (nejlépe vlastní"výroby"), uděláme pro své zdraví mnohem více, než kdybychom do sebe ládovali drahé léky, které beztak naši imunitu spíše oslabují.

Čínskou polévkou ke zdraví?

Naše babičky to věděly již před sto a více lety. Nejsou však samy. Jiné medicínské systémy než ten náš, jako je například tradiční čínská medicína, znají a používají léčivé vlastnosti vývarů již tisíce let - a také pro ně mají vlastní teoretická zdůvodnění, která rovněž místní lékaři znají již po staletí.

"Vědci na Západě vlastně přišli v posledních letech na něco, co čínská medicína zná snad již od dob legendárního Žlutého císaře," říká terapeutka čínské medicíny Jana Hollanová. "Vývar z kostí posiluje ledviny - v nichž má lidský organismus uloženu základní životní energii - a kosti. Proto se v praxi tradiční čínské medicíny používá, kdykoli je organismus výrazně oslabený: nejen při chřipkách, ale i únavovém syndromu, EB viróze a zotavování po těžkých chorob&aacu te;ch obecně, a také i při ja kýchkoli chronických nemocech, po porodu a v přechodu.

Pro mimořádně oslabené osoby se do polévky navíc přidává speciální směs koření, kterou seženete na klinikách tradiční čínské medicíny.

Vzhledem k posilujícímu účinku polévky je logické, že pomáhá i osobám s rakovinou, které jsou často těžce vyčerpané."

Takže příště, než si naordinujete hormonální kůru proti osteoporóze, či než dětem dáte pátá antibiotika v řadě, protože jsou už zase nemocné, zkuste trochu změnit kurz: uvařte raději opravdu
pořádně silnou polévku. Jsou to totiž podobné "banální" recepty, které "mohly" za relativně dobré

zdraví našich předků. A mohou pomoci i nám. Tak vzhůru do polévek!