Únor 2016

AKUPRESURA - RUKA

21. února 2016 v 16:03 | ALTERNATIVNIMAGAZIN.CZ |  Různé rady


OD · 08/06/2015
http://www.alternativnimagazin.cz/kazdy-prst-je-spojen-se-2-organy-tato-japonska-metoda-leci-do-par-minut/

jean-shin-jyutsy-bodyJean Shin Jyutsy je starodávná forma japonského umění, která pomáhá harmonizovat tělo i ducha pomocí stimulace specifických bodů na rukou a prstech. Pro ty, kteří zatím neslyšeli o tomto odvěkém japonském mistrovství a filozofii, je čas se nyní s nimi seznámit. Jde o součást tradičních forem východní medicíny vycházející z principu vyrovnávání energie proudící tělem, která je důležitá jak pro fyzické, tak duševní zdraví.
Základem je následující poznání. Každý prst na ruce je spojen s nějakým orgánem, který je zároveň zodpovědný za konkrétní emoci.

Jak provádět stimulaci bodů

  • Pokud potřebujete pracovat na problémovém orgánu, držte k němu příslušející prst v celé dlani druhé ruky a pravidelně jej mačkejte. Dělejte to 3 až 5 minut.
  • Zároveň během tohoto času hluboko dýchejte.
  • Chcete-li pracovat na celém těle, stimulujte postupně všechny prsty, každý po 3 minuty.
Na závěr dosáhnete nejen zlepšení funkce konkrétních orgánů, ale přispějete také k harmonizaci celého těla.
No a zde následují tělesné orgány, emoce a fyzické symptomy spojené s jednotlivými prsty:

Palec

Orgány: žaludek a slezina
Emoce: úzkost, deprese
Fyzické symptomy: bolesti v břišní dutině, problémy s pokožkou, bolesti hlavy, nervozita

Ukazováček

Orgány: ledviny a močový měchýř
Emoce: zklamání, strach, zmatenost
Fyzické projevy: bolesti svalů, bolesti zad, bolesti zubů, problémy se zažívacím traktem

Prostředník

Orgány: játra a žlučník
Emoce: nerozhodnost, hněv, podrážděnost
Fyzické symptomy: problémy s cirkulací krve, menstruační bolesti, problémy se zrakem, únava, bolesti v přední části hlavy, migrény

Prsteník

Orgány: plíce a tlusté střevo
Emoce: negativita, smutek, strach z odmítnutí, bohužel zármutek
Fyzické symptomy: zvonění v uších, respirační potíže, astma, kožní onemocnění, problémy s trávením

Malíček

Orgány: srdce a tenké střevo
Emoce: péče, úzkost, nervozita, nedostatek sebevědomí
Fyzické symptomy: onemocnění srdce, bolest v krku, plynatost žaludku, problémy s kostmi



... a když jsme u té ruky, tak přidám něco navíc
TAK TÍMTO VELMI PROSTÝM CVIČENÍM TZV.
NABÍJÍME BATERII - ZKUSTE !!


Všimněte si, že určité pohyby, příp. masáže, stisky určitých míst děláme tak nějak mimoděk, aniž si uvědomíme proč. Přitom pro nás mají velký význam. Třeba tento mlýnek. Nebo když bolí oči, tak si třeme vnitřní koutky očí. Podobných příkladů by bylo mnohem víc. Odjakživa říkám, že máme poslouchat svoje tělo. Samo nám napoví co chce. Přesně jak řekla Janinka v komentáři níže - ony ty babičky a dědečkové vědí, proč to dělají.
A proto přidám ještě jako bonus - pro pocit štěstí si zlehka popotahujte ušní lalůčky (stylem: zlehýnka štípnout, popotáhnout a pustit - opakovaně na obou uších).




Vlci

19. února 2016 v 23:30 | přišlo mi emailem |  Koluje po webu







VLCI - tiše smekám...

Jako první 3 jdou staří či nemocní vlci, kteří udávají tempo celé smečky. Pokud by tomu tak nebylo, mohli by se natolik opozdit, že by ztratili kontakt s ostatními a zahynuli by. V případě náhlého útoku by se pro ostatní obětovali. Za nimi kráčí 5 silných vlků, kteří tvoří jakousi přední linii. V centru smečky jsou ostatní členové, které následuje 5 nejsilnějších jedinců. Úplně poslední a sám jde alfa vlk, který na vše dohlíží a kontroluje celou smečku, udává i její směr. Všichni ve smečce se vzájemně sledují a pomáhají si, je-li to nutné.......


Buďme si vzájemně vlky nejen po celý příští rok, ale po celý život.






SLIVOVICE

18. února 2016 v 17:50 | - přišlo mi emailem - |  Koluje po webu




S L I V O V I C E

Kudy teče, tudy léčí


• Slivovice - příznivý vliv malého množství alkoholu uznávají i lékaři. Dochází totiž k roztažení cév, zlepšuje se spalování tuků a zpomaluje se proces sklerotizace cév a také postup ischemické choroby srdeční. Lidé, kteří mají doporučený zákaz alkoholu se obávají, že i několik kapek jim zničí játra. Alkohol je v organismu přítomen v koncentraci 0,035 promile a několik kapek nemůže výrazně ovlivnit takovou hladinu. Více škodíme našim játrům zvýšenou konzumací uzenin, barevných limonád a jiných nezdravých potravin ( jak já říkám "chemickou stravou")
• Poslechněme rady našich staříčků, kteří začínali den "jednou malou".

Jde zde o pokračování dílu "Zahrada", tento díl je zaměřen na slivovici. Pro některé je to známá věc, jiní znají slivovici jen jako láhev v regálu v obchodě. Říká někomu výraz " je to domácí". Tak to platí na 100% o slivovici. Domácí a z konzumu je takový rozdíl asi jako české potraviny proti potravinám z Německa nebo Rakouska.
• Vezmeme to ale po pořádku. Nejprve zasadíte strom (a už na odrůdě záleží) a počkáte až dozrají švestky.
• Uděláme odbočku. Ono jde vlastně všechno přepálit co zkvasí, od ovoce až …kaktus (Tekila). Říkám v palírně ženské co obsluhovala aparát. Co se letos pálí? Mimo známě věci, švestky, jablka, hrušky, meruňky, třešně atd. Letos jsem pálila květ černého bezu, trnky, jeřabiny, maliny. Představte si, že někdo jde, nasbírá si 100 litrů malin, nechá je zkvasit a přepálit. Nepředstavitelné pro všeználky z gauče od televize, udělat tolik práce.
• Jistě, je to práce, ale také jiný výsledek jak z obchodu. Všecko se dá vysvětlit, bohužel ne všem.

• Tak kde jsme to skončili?
• Když švestky dozrají a ty co nesníte, neusušíte nebo jinak nezpracujete jdou do sudu !!!
• Žádné plesnivé, nezralé apod. čím zralejší, sladší tím lépe. Život je krásný, ale člověk musí být pořád trochu opitý

Jsme u založení kvasu.
• Když jsme tam dali kvalitní, vyzrálé švestky, musíme nastartovat kvašení.
• Někdo rozmačká renklódy, jiný cukr s vodou, další med, kvasinky atd. Kvas v dubových sudech, ne plast, teplota, jak dlouho atd. Je to "vysoká chemická" a ta diskuze v palírně, je jak přednáška v aule. Doba kvašení u švestek 6-8 týdnu. A pak se jde pálit. Kolik slivovice potřebuješ na rok ? No přece minimálně 40 litrů. Ráno velkou štamprli (0,05 l.) večer velkou štamprli, to je za den deci. Za deset dnů je to litr, a za rok 36,5 litrů. Občas přijde i nějaký kamarád, a tak sami vidíte, že 40 litrů je málo.

• Jak se pozná kvalitní slivovice?
• Při nalití do sklenky, prstýnkuje, tj. vytváří drobné praménky kondenzujícího alkoholu stékající zpět do sklenky. Nebo také tím, že tekutinu promnete mezi palcem a ukazováčkem. Stupeň drhnutí, respektive odporu tekutiny mezi prsty charakterizuje ovocný obsah.
• Kvalitní slivovice je jednoduše čirá, prstýnkuje, a ženskému pohlaví "nevoní".
Kdo kyselicu jí a slivovicu pije, ani pantokem ho nezabije.

• Medová slivovice:
4 díly slivovice, 1 díl dobrého medu. Dáme do láhve a máme lék. Poměr je tak akorát, nikoho nezklame, pro radost i na trávení.

• Další recepty a babské rady viz. internet.

• Slivovice v malých dávkách se může konzumovat v jakémkoliv množství. Ovšem pro některé jedince může mít vypití středního množství následky. Umělce navštěvuje často múza. Někteří skladatelé bez kalíšku nenapíší ani notu. Dělníci a rolníci mívají často halucinace, v nichž se vžívají do rolí bohatých a mocných. O to horší pak bývá vystřízlivění. Hlupáci zas propadají bludu o vlastní genialitě. Slabší jedinci by proto neměli pít slivovici vůbec, protože po ní často potupně vrhnou.

Nauč se synku pít, aby ses nenaučil chlastat


• Někdo řekne, že si vymýšlím a zase kecám.
• Když vidíte etiketu slivovice, která se prodává v obchodě.
• Vidíš složení : líh !!! ( z řepy) švestkový destilát 7,5% švestkový macerát 1%.
• 8,5% "švestek", zbytek líh z řepy, brambor a bůh ví z čeho, voda. Jdeš do obchodu a ráno jsi slepý. Já bych řekl chemický koktejl, který akorát u švestek ležel A nyní to srovnej s tím co jsem psal o "domácí slivovici", nebo co vidíš v této prezentaci (s emailem přišla pps). To jsou ty malé rozdíly co hlupáci a chudáci nikdy nepochopí.

Značka "R.Jelínek" raději % lihu neuvádí (myslím toho hnoje z řepy nebo brambor). Ale napíše líh a švestkový destilát. Tak hádej kolik je tam lihu z řepy nebo brambor.
A víte co je na tom nejvíce k popukání smíchy ?
Cena: v obchodě =139,- Kč za 0,5 l, 40% v palírně = 66,- Kč za 0,5 l 50%
Za ten hnůj zaplatíte jednou tolik jak za kvalitu.
Blbečci ať platí. Řeknu to jinak, moravsky:
Jsou dva druhy vína, jeden druh pijí Moraváci
druhý druh pijí Pražáci
Lze to převést i na slivovici:
- Domácí slivovici pijí ………
- Slivovici z obchodu pijí ………

Jsi-li blbej, nepij, projeví se to !
(Jan Werich)




Léčivá hudba

16. února 2016 v 13:14 | http://www.jajsem.com/528hz-regenerace-bunek-opraveni-pleti-a-imunitniho-systemu/


528Hz: Regenerace buněk, opravení pleti a imunitního systému






Frekvence 528 Hz souvisí se všemi tvořivými procesy v našem Vesmíru, se strukturovanou vodou (např. nachází se ve veškerém čerstvém ovoci a zelenině), s frekvencí chlorofylu a hemoglobinu, s frekvencí srdceční čakry a souvisí se všemi pozitivními emocemi (s těmi, které vás udržují u Zdroje) jako je radost, nadšení, svoboda, pocit štěstí, vědění, láska…


https://www.youtube.com/watch?v=7Ifw6qtblow







Jak na nemoci léčivkami

13. února 2016 v 20:52 | Slunečný život |  Různé rady


TAK POZOR ,
níže najdete odkaz na veledůležité čtení!

JAK NA RŮZNÉ NEMOCI LÉČIVKAMI



Více se dočtete slunecnyzivot.cz/2013/05/jak-na-ruzne-nemoci-lecivkami/ © Slunečný život



Jak ozdravit maso

12. února 2016 v 22:37 Koluje po webu



Mudr. J.Vajner CSc : Jak ozdravit maso

Ozdravte každé běžně kupované maso pivem. Vím, co vás napadá: "To jako že zapijeme maso pivem a bude to zdravější?"
Ne, ale pokud maso naložíte na 4-6 hodin do marinády (pivo, olivový olej, sojová omáčka a koření, podle chuti), stane se něco velmi pozitivního!!!
Pivo dramaticky snižuje úroveň chemikálií v průmyslově vyráběném mase, která mohou způsobovat rakovinu. Pivo je více účinné než víno a maso marinované v pivu i lépe chutná.
Pokud je maso v pivě marinované více než 6 hodin, snižuje zároveň i množství nebezpečných heterocyklických aminokyselin (HAS), které přirozeně vznikají při pečení nebo grilování masa. Ve srovnání s masem, které v pivu marinované nebylo, to může být až o 90%. Samotnou marinádu už pak nekonzumujte.
Tento efekt není vůbec zanedbatelný. Jen abyste pochopili souvislosti, tak například maso z krávy, která konzumovala celý život trávu, je ve srovnání s masem krávy, která trávu nikdy v životě neviděla, asi takový, jako mezi Rolls Roycem a Trabantem - a to doslova.Maso z velkoprodukce obsahuje antibiotika, růstové hormony, koncentrované toxiny a choroboplodné bakterie, což moc dobré zdravé tedy není. Pokud nemáte na výběr, pivová marináda je cestou menšího zla. Pokud se nepostaráte o své zdraví dnes, zítra budete nuceni investovat do "ozdravování" u lékaře a v nemocnicích. Podobně je to i s ostatním masem nejen s kravským.

Všechna masa prodávaná v obchodních řetězcích obsahují antibiotika, růstové hormony, koncentrované toxiny a choroboplodné bakterie..

Mudr.J.Vajner.Csc.

Cestovatel a spisovatel Petr Jahoda

10. února 2016 v 13:49 Jen tak o všem možném



Opravdu stojí za to navštívit stránky Petra Jahody, našeho známého cestovatele, spisovatele, fotografa a organizátora expedic k přírodním, divoce žijícím národům světa. Můžu se pochlubit tím, že jsme měli tu čest spolu s manželem tohoto zajímavého a velmi příjemného člověka osobně poznat a strávit s ním několik večerů naplněných jeho poutavým rozprávěním o zážitcích z cest a celkově o životě. A vzhledem k tomu, že manžel je dobrý parťák při zajímavých rozhovorech, tak jsme se dověděli opravdu mnoho. Knížky pana Petra Jahody jsou velmi zajímavé a velmi čtivé.
Tady budete mít příležitost přečíst si alespoň nějaké článečky z cest a prohlédnout fotografie.


http://www.jahodapetr.cz/

http://www.jahodapetr.cz/mongolsko-na-konich.html

http://www.jahodapetr.cz/fotogalerie.html